Naar de brugklas

Als leerling van groep 8 moet je een belangrijke keuze maken; welke middelbare school kies ik?
Voor jou een heel nieuwe start! Je zoekt natuurlijk een school uit waar je je thuis voelt, een school met docenten en een mentor die je helpen om het beste uit jezelf te halen.

Wij willen samen met jou op zoek gaan naar jouw talenten en ontdekken hoe jij die talenten in wilt gaan zetten.

Uiteraard krijg je bij ons alle gewone vakken als Wiskunde, Frans en Geschiedenis. Dit bieden wij aan in drie blokken van tachtig minuten per dag.

Daarnaast willen wij jou aan het denken zetten. Wat vind jij leuk en vooral niet leuk? Dit doen wij tijdens de mentorlessen. Tijdens deze lessen gaan we je helpen om te leren plannen, leren leren en leren samenwerken. Maar we gaan ook samen met jou werken aan je zelfvertrouwen. Spelenderwijs ga je steeds meer over jezelf leren.

Voor schooljaar 2024-2025

 

 

Proeflesmiddag en open dag

Op 24 januari 2024 organiseren we onze Open Dag en kunnen jullie een kijkje nemen bij ons op school! Op onze websites en flyers is veel over onze school te lezen en zien.

Sfeer is een belangrijk onderdeel daarvan. Een goede sfeer ontstaat als je fijn ontvangen wordt, als je docent (ze heten opeens geen juffen of meesters meer) goed met je omgaat en als de nieuwe school prettig voelt en overzichtelijk is. Dan kan je voelen en merken of een school bij je past.

Wij van het Laurens vinden het bijvoorbeeld belangrijk dat je jezelf kunt zijn en je veilig voelt. Dat lukt ons goed, want zelfs met 1000 leerlingen voelt de school nog kleinschalig aan. Om te zien (en te voelen) of het Laurens echt bij jou past, nodigen we je graag uit om één van onze proeflesmiddagen en/of de Open Dag te bezoeken. Hieronder vind je de data en de inschrijfformulieren. We kijken uit naar je komst!

 

Proeflesmiddag 1: 29 november 2023 van 14.00 – 16.00 uur
Inschrijven kan via deze link

Proeflesmiddag 2: 7 februari 2024 van 14.00 – 16.00 uur
Inschrijven kan via deze link

Masterclass gymnasium: 6 maart 2024 – start 14.00 uur
Inschrijven kan via deze link

 

 

 

 

 

 

 

Van kwast tot explosie

Kom het Laurens Lyceum ontdekken!
bekijk hier de virtuele tour

 FleXrooster

Het unieke Flexrooster met drie, maximaal vier, vakken per dag van 80 minuten creëert ruimte voor extra’s zoals vak studiewerktijd (bijles), studiewerktijd (huiswerk maken op school) en expert programma’s (verrijking).

Thuis bijna geen huiswerk

De vakgerichte studiewerktijd garandeert ondersteuning waar nodig. Extra huiswerkbegeleiding buiten school is dus overbodig.

Iedere dag werk je op school aangestuurd door je mentor samen met klasgenoten aan het het leren leren en het plannen van je huiswerk. Moet je thuis dan toch nog iets afmaken? Dan weet je precies hoe je dit aan moet pakken.

Wij denken dat leerlingen het beste leren op school

Je volgt op het Laurens dus iedere week vijf SWT’s (studiewerktijd). Wanneer precies? Dat mag jij zelf indelen.

Tijdens de SWT’s werk jij verder aan je schoolwerk. Je mag zelf kiezen of je in stilte aan de slag gaat of dat je juist liever samenwerkt. Je mentor vormt hierin de coach die je op weg helpt of bijstuurt.

Schoot jou net na de les nog een vraag te binnen of wil jij wat extra uitleg? Het vak-SWT zorgt voor extra ondersteuning waar nodig. Werk jij liever samen met leerlingen uit een andere klas of zelfs een ander leerjaar? Dat kan ook tijdens de (vak)-SWT’s.

Op het Laurens vind je al snel je draai

✔   Dé plek om vrienden & vriendinnen te maken

✔   Brugklaskamp: na drie dagen kent iedereen elkaar

✔   Mentor adviseert, begeleidt en coacht jou en de klas

✔   Leren doe je op het Laurens niet in je eentje!

Fijne sfeer

Leerlingen van het Laurens Lyceum hebben heel bewust voor onze school gekozen.

Ze komen van allerlei verschillende basisscholen en dragen allemaal bij aan de fijne sfeer hier op school.

De eerste tijd op een nieuwe school is altijd spannend. Gelukkig zie je jouw mentor meerdere keren per week. Deze docent is er speciaal voor jou en je klasgenoten en samen zorgen jullie ervoor dat jij je draai vindt op school.

 

Vind je het fijner om je verhaal kwijt te kunnen bij een hogerejaars?

Iedere brugklas heeft juniormentoren uit de vierde klas die op de hoogte zijn van alle ins en outs. Behalve dat ze superenthousiast zijn, hebben ze ook een training gevolgd om je goed te kunnen helpen. Met hen kun je een afspraak maken als je het fijner vindt om een bepaald onderwerp te bespreken met iemand die qua leeftijd wat dichter bij jou staat.

Juniormentoren gaan mee met brugklaskamp en een aantal excursies. Je zult ze dus vaak zien.

 

 

eXpert Programma’s

Op het Laurens bieden we diverse extra activiteiten aan onder de noemer eXpert Programma.

Naast je normale lessen krijg je elke week een blok van 80 minuten extra. Dit is altijd aan het eind van de dag.

Hieronder zie je wat we dit schooljaar aanbieden. Bij je aanmelding kun je doorgeven welk eXpert Programma je wilt volgen. Het is overigens niet verplicht om je voor een eXpert Programma aan te melden.

Voor de programma’s vragen we een financiële bijdrage. Hierover ontvang je meer informatie tijdens de open dagen, proeflesdagen, bij de aanmelding of door een mail te sturen naar de administratie (administratie@laurenslyceum.nl)

Lego League

Lego als onderwijsmiddel? Jazeker!

Bij dit eXpertprogramma gebruiken we de Deense steentjes en een robot om problemen op te lossen. Je leert te bouwen en programmeren om de situaties naar je hand te zetten.
We nemen volgend jaar zelfs deel aan de Lego League waar we het op nemen tegen andere scholen.

Sport

Bij dit programma krijg je iedere week een extra blok sportaanbod in de vorm van clinics. Deze lessen worden gegeven door gymdocenten, gastdocenten en (top) sporters.

Voorbeelden van activiteiten zijn: mountainbike, bootcamp, klimmen + klimbos, tuben, rugby, burner games, schermen, judo, skateland en boulderen.

Daarnaast bezoeken jullie een wedstrijd van Excelsior, alsof dat nog niet genoeg is kun je ook een clinic verwachten van spelers van Excelsior en speel je een wedstrijd in het stadion van Excelsior.

Is het belangrijk dat jij de allerbeste sporter bent om mee te mogen doen? Helemaal niet, wij zijn juist op zoek naar leerlingen die het leuk vinden om met zoveel mogelijk sporten kennis te maken.

Wil je het liefst elke week alleen maar voetballen, dan is het de vraag op je bij ons aan het juiste adres bent, wij verwachten dat je open staat om nieuwe dingen te leren van experts. Zo proberen we bijvoorbeeld het jaar af te sluiten met een clinic golfsurfen, super tof toch?!

Muziek

Altijd al in een echte band willen spelen?

Bij het eXpertprogramma Schoolband stomen we jullie in een aantal weken klaar om meerdere optredens te geven op school.

Dit doen we door in de lessen te werken met jullie instrument, aan de performance en nog veel meer.

Ook als je geen instrument bespeelt, ben je welkom bij de schoolband.

Blended learning

Op het Laurens ga je op verschillende manieren aan het werk met de leerstof. Zo werk je op je eigen Chromebook, dit helpt je je leerdoelen beter te bereiken.

Hoe handig is het om de uitleg van werkwoordspelling nog eens terug te kijken op je scherm? Of bepaal spelenderwijs je eigen niveau voor Frans. De docenten zien precies wat goed gaat en hoe zij jou extra kunnen helpen of uitdagen. Het Chromebook is een aanvulling op nog vele andere lesmethodes, want we weten dat schrijven op echt papier en lezen uit een boek ook goed voor je zijn.

Wil je meer te weten komen over de aanschaf van een Chromebook, klik dan op deze link.

Aanmelden

Inschrijven voor het schooljaar 2023-2024? Dat is ter zijner tijd mogelijk via de homepage.

Updates van het Laurens