Leerlingen

Leerlingen ondersteuning

Op het Laurens mag jij vooral jezelf zijn.

Wij weten namelijk dat jij het beste tot leren komt wanneer je goed in je vel zit.  Om ervoor te zorgen dat elk kind krijgt wat hij of zij verdient, zorgen wij er met elkaar voor dat iedereen zich op het Laurens gezien voelt.

(Junior) mentoraat

Natuurlijk heeft iedere klas zijn eigen mentor die op de hoogte is van alle ins en outs van de groep.

Maar hoe fijn is het om je verhaal ook kwijt te kunnen aan een hogerejaars die persoonlijk betrokken is bij jouw brugklas? De juniormentor kan je altijd helpen als je ergens tegenaan loopt.

Decanaat

Loopbaanoriëntatie en -begeleiding bereidt de leerling aan de hand van de vijf loopbaancompetenties voor op het maken van een bewuste en bij de leerling passende profiel- en studiekeuze.

Door de opdrachten die leerlingen in de onderbouw en bovenbouw maken binnen een digitale omgeving begeleiden de decanen samen met de mentoren de leerlingen naar een goede profiel- en studiekeuze.

Extra ondersteuning

Heb jij naast de reguliere begeleiding nog wat extra steun nodig, bijvoorbeeld door dylexie of adhd? Wij staan voor je klaar.

Maar hoe fijn is het om je verhaal ook kwijt te kunnen aan een hogerejaars die persoonlijk betrokken is bij jouw brugklas? De juniormentor kan je altijd helpen als je ergens tegenaan loopt.

Onderstaande begeleiding is bij ons op school mogelijk:

 • Schoolmaatschappelijk werk
 • Huiswerkbegeleiding door ervaren begeleiders
 • Dyslexiebegeleiding
 • Vertrouwenspersonen
 • Ondersteuningscoördinator
 • Begeleider Passend Onderwijs
 • Remedial teacher

Extern:

 • Schoolpsycholoog/counselor
 • Jeugdverpleegkundige
 • Wijkagent
 • Leerplichtambtenaar

eXpert Programma's

Op het Laurens worden extra activiteiten aangeboden onder de noemer eXpert Programma.

Naast de normale lessen krijg je elke week, aan het einde van de dag, een blok van 80 minuten extra. Het is niet verplicht om je voor een eXpert Programma aan te melden.

Hieronder zie je wat we dit schooljaar aanbieden.

De financiële bijdrage voor de programma’s is €125,- per jaar. Mocht de financiële situatie het op dit moment niet toelaten, neem dan via mail contact op met school (administratie@laurenslyceum.nl).

Lego League

LEGO als onderwijsmiddel? Jazeker!

Tijdens deze lessen gebruiken we lego en dan vooral technisch lego en robots om problemen op te lossen. Je leert om te bouwen en programmeren en uiteindelijk natuurlijk ook uitvoeren. We kunnen zelfs deelnemen aan de Lego League om te strijden tegen andere scholen.

Interesse? Kom donderdagmiddag een kijkje nemen in lokaal 110!

Sport
De SPORTKLAS betekent 80 minuten extra sport per week. Je krijgt les van of onze eigen docenten of van een expert/professional in een bepaalde sport.

Sporten die voorbij kunnen komen zijn mountainbike, hockey, zwemmen, waterpolo, schermen, rugby, voetbal, tuben, klimmen, maar misschien ook wel surfen en/of waterskiën. Aangezien er ook leerlingen uit klas 2 of 3 aan het programma meedoen proberen we elk jaar weer wat te vernieuwen.

Het gaat er tijdens deze lessen om dat je het erg leuk vindt om te sporten en graag nieuwe dingen wil leren/ontdekken, het niveau waar je op sport maakt helemaal niets uit. Tot in de gymzaal!!!

Muziek
Altijd al in een echte (SCHOOL)BAND willen spelen?

Bij het expertprogramma muziek stomen we jullie in een aantal weken klaar om meerdere optredens te geven op school. Je werkt in deze lessen met je eigen instrument en soms met een ander instrument. 

Ook als je nog geen instrument bespeelt of kunt zingen dan ben je van harte welkom in het muzieklokaal

Esports
Gamen op de middelbare school? Dat kan op het Laurens.

We gebruiken gamen/games om jullie bepaalde vaardigheden aan te leren. Dit doen we samen met onze partner GeeGee Gaming. Zo leer je samenwerken,  oplossings- en resultaatgericht werken, presenteren én leiding geven. En je leert plannen en organiseren. Na 12/13 weken gaan jullie namelijk een eigen eindtoernooi organiseren. Allemaal vaardigheden die jullie goed kunnen gebruiken bij het schoolwerk. In het programma zit uiteraard een stuk preventie van gameverslaving ingebouwd.

In tegenstelling tot de andere expertprograma’s duurt dit programma 12 à 13 weken, daarna start de volgende groep. We hebben plek voor drie groepen van ongeveer 16 leerlingen per groep.

Dit programma is nieuw en start in schooljaar 2023-2024. Gezien het een korter programma is dan de andere expertprogramma’s zitten hier ook andere kosten aan verbonden. Deze worden t.z.t. bekend gemaakt.