Ivo Wilms  

Ivo Wilms heeft meegedaan aan de Nationale Natuurkunde Olympiade. Examenleerlingen uit het land maken een aantal lastige natuurkundeopgaven. Ivo hoorde bij de beste 10% van de deelnemers en heeft daarom er een oorkonde voor in ontvangst mogen nemen. Ivo gefeliciteerd met dit mooie resultaat!!! (Behaald in 6 vwo)

 Esra Schrammeijer    

Op 20 november om 18.45 uur startte het Rotterdams Stadsdictee in de raadzaal van het stadhuis met een welkomstwoord van onderwijswethouder Hugo de Jonge. Daarna las burgemeester Ahmed Aboutaleb net als vorig jaar het dictee voor. De 40 brugklassers die meededen komen van de 16 middelbare scholen waar eind oktober de voorrondes zijn gehouden. Bekroond kinderboekenschrijver Edward van de Vendel heeft het Stadsdictee geschreven.

Gemeentesecretaris Philippe Raets nam de presentatie van de avond voor zijn rekening. De jury van het Stadsdictee bestond dit jaar uit Fatima Moreira de Melo (ex-hockey international), Wessel Penning (onder andere journalist bij het AD) en Ingeborg Hoogveld (Leefbaar Rotterdam). In tegenstelling tot vorig jaar streden de deelnemers in drie in plaats van twee categorieën: vmbo/mavo, havo en vwo. 

Burgemeester Aboutaleb: “Taal is de toegang tot alles, dus het is heel belangrijk om de Nederlandse taal goed te beheersen. Het Stadsdictee is een leuke, spannende èn leerzame manier om met taal bezig te zijn.”

Het idee van een stadsdictee komt voort uit een motie uit 2012 van de Rotterdamse gemeenteraad. Veel Rotterdamse scholieren hebben te kampen met een taalachterstand. De raad wil met het Stadsdictee het belang van taalvaardigheid en het plezier in taal bij scholieren blijven benadrukken en stimuleren.

(Gedeeld) Winnares van dit jaar: Esra Schrammeijer uit klas 1Ta van onze gymnasiumafdeling.

We zijn trots op je. Wat een fantastische prestatie heb je geleverd! (Behaald in klas 1)

Bekijk hier de foto's! 

 Nick Jordan    

De Gouden Apenstaarten zijn prijzen voor de beste site of app gemaakt voor of door kinderen. Nick won in de categorie ‘gemaakt door kinderen’. Hij maakt de website JorCademy.nl. Daar zet hij zelfgemaakte filmpjes op, waarin hij uitlegt hoe kinderen kunnen programmeren. Hij weet alles van programma’s als Scratch, Raspberry Pi, Python en webdesign.

Volgens Nick is programmeren heel belangrijk en hij vindt dat kinderen het al op de basisschool zouden moeten leren. Hij noemt programmeren het maken van je eigen ideeën in computertaal.

Bekijk hier de website van Nick: www.jorcademy.nl

Bekijk hier de uitzending van het jeugdjournaal met een interview met Nick: http://jeugdjournaal.nl/item/778139-nick-13-wint-de-gouden-apenstaart.html

(Behaald in klas 1)

Vincent den Hamer  

 

Als je een 10 voor je profielwerkstuk haalt verdien je het om in het zonnetje gezet te worden. Hieronder een beschrijving van de app (My fitmanager) die Vincent ontwikkelt heeft en de link naar de Play Store (helaas niet beschikbaar voor iOS).

Met de My FitManager app kunt u controleren of u een gezond gewicht heeft aan de hand van uw BMI waarde en dit later ook nog terugkijken. Daarnaast kan My FitManager bepalen of u genoeg heeft bewogen voor vandaag en suggesties weergeven als u dat niet heeft gedaan.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.vinapps.myfitmanager

(Behaald in klas 6 vwo)